Stelling

Onbekend:

"Wie een ezel vooruit wil krijgen moet aan zijn staart trekken."

 

 

Norman en Warden Spel

Mee doen is belangrijker dan winnen

De Persoonlijke Spelen is een ontwikkeltraject waarbij je het spel en het spelen weer terug brengt in je leven en in je werk. In het ontwikkeltraject staan vijf thema’s centraal.

Buitenspel; Heb je het gevoel dat je in de loop van de tijd je onbevangenheid bent kwijt geraakt en het spelen bent verleerd? We gaan aan de slag met verschillende spelvormen en gaan zo op zoek naar ons ultieme spelgevoel. We zullen ervaren dat iedereen op zijn of haar eigen manier speelt. Wanneer heb jij het gevoel te spelen? Wanneer voel jij je een toeschouwer en sta je buitenspel? We starten ons spel, in een omgeving buiten onze werkomgeving. Pas nadat we genieten van dit “buitenspel” gaan we dichter bij huis spelen en gaan we uiteindelijk spelen integreren in ons dagelijks leven en onze dagelijkse werkzaamheden.

Spelen met vuur; Bij dit thema staat passie centraal. We gaan leren met passie te spelen en helemaal op te gaan in ons spel. Ook gaan we met onze passie(s) spelen. Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken? Waar kun je helemaal in op gaan en jezelf in verliezen? Hoe kan je deze passie(s) een grotere plek in je leven en werk geven? Tot slot gaan we op zoek naar de grenzen van ons spel.

Spelmaker; Als spelmaker ga je zelf spel en spelen een plek geven in je leven en werk. Je leert met de beschikbare middelen te spelen en je speelruimte te benutten en deze verder uit te breiden.

Samenspel; Bij dit thema staat de interactie met anderen centraal. Hoe kan je anderen enthousiasmeren en betrekken in je spel? Hoe kan je optimaal samen spelen? Hoe kan je als spelmaker samen werken met andere spelmakers?

Vrijspel; Bij het laatste thema staat het spelen als integraal onderdeel van je leven en werk centraal. Bij de andere thema’s proberen we bewust te spelen. Bij het laatste thema proberen we juist onbewust te gaan spelen.